Overslaan en naar inhoud gaan

Daar zeg ik nogal wat. Midden in het ยดhol van de leeuwยด! Want LinkedIn zit er vol mee. (Zelfstandig) Interim managers. Ook wel โ€˜interimmersโ€™ genoemd. Net als interim dienstverleners en organisaties die op zoek zijn naar interimmers. Sommigen met een โ€˜vastโ€™ abonnement op interimmers.

Ik steek er natuurlijk bewust een beetje โ€“ of heel erg โ€“ de draak mee. Zelf heb ik jaren als interim professional gewerkt en momenteel voer ik een interim projectopdracht uit. Met veel plezier en toewijding.

Nee, vanuit mij geen verkeerd woord over interimmers. Zij kunnen een waardevolle bijdrage leveren in het overbruggen van (tijdelijke) afwezigheid, het verhogen van arbeidsproductiviteit, het inzetten van specifieke kennis en capaciteiten of het uitvoeren van (ingrijpende) veranderingsprocessen.

Steeds vaker kiezen organisaties ervoor om hun (tijdelijke) capaciteit op te vullen door een externe professional in te huren. Dat ik dit schrijf gaat dus niet over de interimmer. Ik wil aandacht vragen voor het potentieel in mensen en organisaties, wat niet altijd zichtbaar is en daardoor onbenut blijft.

๐Ÿ’ช ๐——๐—ผ๐—ฒ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐˜‡๐—ฒ๐—น๐—ณ
Nieuwe dingen leren, op andere manieren denken en werken. Mooi toch? Niet alleen in deze situatie, maar ook een volgende situatie. Dit geeft continuรฏteit en heeft een positieve invloed op tijd, relaties en geld. Wat als iemand jou kan helpen om het zelf te doen in plaats van het voor jou te doen? Dat je jouw potentieel ontdekt, ontwikkelt en volledig benut.

๐Ÿ’› ๐—š๐—ผ๐˜‚๐—ฑ ๐—ถ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ผ๐—ฟ๐—ด๐—ฎ๐—ป๐—ถ๐˜€๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ฒ
Regelmatig kom ik organisaties tegen waar medewerkers al geruime tijd op dezelfde โ€˜plekโ€™ zitten. Niet altijd even effectief meer. Niet voor de bijdrage aan de organisatie, maar ook niet voor de bijdrage aan zichzelf. Het gaat ten koste van werkplezier en succes. Zorg voor voldoende beweging en doorstroming binnen de organisatie door aandacht te geven aan het potentieel van mensen. Ken jij het potentieel van mensen binnen jouw organisatie? Zie je het? En weet je het te benutten?

๐ŸŒ ๐——๐˜‚๐˜‚๐—ฟ๐˜‡๐—ฎ๐—ฎ๐—บ ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐—ฝ๐—ฒ๐—ฐ๐˜๐—ถ๐—ฒ๐—ณ
Door het zelf te doen of mensen binnen de organisatie te helpen het te doen, ben je minder afhankelijk van externen. Het creรซert verbinding, geeft nieuwe energie en is duurzaam. Medewerkers hoeven niet langer te roepen: โ€œOh, deze overleven we ook wel weer!โ€ of โ€œDie is straks toch weer weg!โ€. Niemand is onmisbaar. En als die interimmer echt onmisbaar is, wat zegt dat dan over jouw organisatie?

Dus heb je een facilitair- of organisatievraagstuk? Sta dan eens stil bij wat je te doen hebt en wat er voor nodig is om dat te bereiken? Kun je het zelf? Of heb je hulp nodig? En zoja, welke hulp is dat dan? Want naast dat iemand het voor jou kan doen, zijn er ook professionals die naast je komen staan en je helpen om het zelf te doen.

Andere facilitair managers lezen ook

 • Ik kan niet meer terug!

  In mijn (werk)leven ben ik altijd druk geweest met persoonlijke ontwikkeling. Alleen was ik eerst vooral bezig om โ€˜beterโ€™ te worden, alsof ik nog niet goed genoeg was. Later veranderde dat in focus op โ€˜wie ben ikโ€™ en โ€˜wat zijn mijn talentenโ€™.

  Meer over Ik kan niet meer terug!
 • Wat doe jij als het niet meer gaat? Hopelijk niet dit!

  Je kent het vast wel. Je bent verantwoordelijk voor een team, maar het gaat niet zoals je wilt. Er is gedoe, niets lijkt vanzelf te gaan en ondertussen stapelt het werk zich op.

  Meer over Wat doe jij als het niet meer gaat? Hopelijk niet dit!
 • Ik STOP!

  Na een burn-out op mijn 25e en zware depressie rond mijn 30e, besloot ik in 2018 om het definitief anders te doen. Ik besloot mij te laten scholen tot mindfulness trainer en werkgelukdeskundige, en mijn kennis en ervaring te gebruiken om young professionals de weg te wijzen naar een gelukkig en gezond leven.

  Meer over Ik STOP!