Overslaan en naar inhoud gaan

Wat kan ik genieten van programma’s als Special Forces Vips en Kamp Van Koningsbrugge. Ik voel mee met de deelnemers, de angst, de pijn of worsteling met zichzelf. Ik voel me trots bij iedere uitdaging die ze overwinnen. En ik hang aan de lippen van Sander Aarts, Dai Carter en Ray Klaassens. Hoe ze kijken, beoordelen en ingrijpen als het nodig is. Hun scherpe analyses. De duidelijke taal, daar zit geen woord Frans tussen. Ze raken de kern, iedere keer weer. En altijd met respect voor de ander en de opdracht die ze hebben.

De opdracht om te toetsen in hoeverre de deelnemer commandowaardig is. Alleen dat al is voor weinigen weggelegd. Het daadwerkelijk behalen van de opleiding, of in dit geval Kamp Van Koningsbrugge is voor nog minder mensen weggelegd. Maar het doet mij opnieuw beseffen dat we niet commandowaardig hoeven te zijn, om als mens waardig door het leven te gaan.

๐Ÿ’ฏ Durf jij 100% jezelf te zijn?
โค๏ธ Kun jij vanuit je hart leven?
๐Ÿ‘Œ En in welke mate ben je echt in je doen en laten?
๐Ÿ‘ Is jouw gedrag in overeenstemming met hoe je je voelt?
๐Ÿ™ Kun jij trouw blijven aan jezelf?

Precies dat vond ik in รฉรฉn van de afleveringen van Kamp Van Koningsbrugge zo mooi en ontroerend. Bart was dan niet commandowaardig, maar het inzicht wat hij kreeg en de manier waarop hij daar ruimte aan durfde te geven ten opzichte van Ray, Dai en alle kijkers thuis. Dat vond ik zo inspirerend. ๐——๐—ฎ๐˜ ๐—ถ๐˜€ ๐˜ƒ๐—ผ๐—น ๐˜„๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฑ๐—ถ๐—ด!

Andere facilitair managers lezen ook

 • Ik kan niet meer terug!

  In mijn (werk)leven ben ik altijd druk geweest met persoonlijke ontwikkeling. Alleen was ik eerst vooral bezig om โ€˜beterโ€™ te worden, alsof ik nog niet goed genoeg was. Later veranderde dat in focus op โ€˜wie ben ikโ€™ en โ€˜wat zijn mijn talentenโ€™.

  Meer over Ik kan niet meer terug!
 • Wat doe jij als het niet meer gaat? Hopelijk niet dit!

  Je kent het vast wel. Je bent verantwoordelijk voor een team, maar het gaat niet zoals je wilt. Er is gedoe, niets lijkt vanzelf te gaan en ondertussen stapelt het werk zich op.

  Meer over Wat doe jij als het niet meer gaat? Hopelijk niet dit!
 • Ik STOP!

  Na een burn-out op mijn 25e en zware depressie rond mijn 30e, besloot ik in 2018 om het definitief anders te doen. Ik besloot mij te laten scholen tot mindfulness trainer en werkgelukdeskundige, en mijn kennis en ervaring te gebruiken om young professionals de weg te wijzen naar een gelukkig en gezond leven.

  Meer over Ik STOP!