Overslaan en naar inhoud gaan

‘Natuurlijk’ hebben Jolanda, Manager Facilitair bij Klimmendaal Revalidatiespecialisten, en ik mijn opdracht tussentijds geëvalueerd, maar ik sluit het traject ook graag af met een aantal gerichte vragen. Het is voor mij hét moment om te leren van mijn opdrachtgever. Over het proces, het resultaat en de – al dan niet – behaalde doelen. Dit is wat Jolanda met mij deelde.

Wat zijn de sterke punten van Volwaarde?

“Wilfried werkt echt vanuit verbinding, meer dan andere adviseurs en/of interim managers. Hij is zeer analytisch en weet wat de organisatie  nodig heeft. Zo heeft hij Klimmendaal geholpen bij een nieuwe organisatiestructuur en de aanname van nieuwe mensen. Wilfried schroomt  niet om feedback te geven en doet dat op een hele prettige manier. Wilfried heeft een positieve inslag en houdt regelmatig een spiegel voor.  verder is Wilfried duidelijk in dat wat we gaan doen en de afspraken die daarbij gemaakt zijn. Ik vond het fijn om met Wilfried te sparren over  hetgeen er gebeurt en wat er nodig is.”

In welke mate zijn jouw verwachtingen waargemaakt?

“Mijn verwachtingen zijn zeker waargemaakt. In welke mate? Veel. Ik ben heel blij met de oplevering van een aantal concrete resultaten. Zo heeft Wilfried ons begeleidt in de totstandkoming van een nieuwe facilitaire strategie met bijbehorend herinrichtingsplan, heeft hij een blauwdruk voor de servicedesk dienstverlening gemaakt, medewerkers gecoacht, overzicht gebracht in de klantmanagement structuur en planning & control cyclus en heeft hij een aanbesteding voor een nieuw FMIS geleid én geïmplementeerd. Een mooi resultaat. Ik zou  Wilfried daarom zeker aanraden in mijn netwerk.”

Wat kan beter of moet anders?

“Bij de totstandkoming van het herinrichtingsplan was het even zoeken aan welke eisen en inhoud dit moest voldoen. Vervolgens was ik Wilfried bij het schrijven ervan even ‘kwijt’. Er werd ‘achter de schermen’ hard gewerkt, maar dit was voor mij niet voldoende zichtbaar, waardoor ik onvoldoende kon sturen. Richting het einde van de opdracht werd de inzet teruggebracht tot twee dagen per week, waarvan regelmatig één dag per week thuiswerken, waardoor Wilfried minder zichtbaar werd. Gelukkig bracht hij dit zelf ook ter sprake en deelde wij onze verwachtingen naar elkaar, waardoor hij het traject alsnog goed en volwaardig heeft kunnen afsluiten.”

“Welke cijfer ik Wilfried geef voor zijn opdracht? Een 8,5 aangezien ik erg tevreden ben met de wijze waarop Wilfried werkt en wat hij aan resultaat heeft opgeleverd.” – Jolanda van Heel, Manager Facilitair.

Andere facilitair managers lezen ook

 • Ik kan niet meer terug!

  In mijn (werk)leven ben ik altijd druk geweest met persoonlijke ontwikkeling. Alleen was ik eerst vooral bezig om ‘beter’ te worden, alsof ik nog niet goed genoeg was. Later veranderde dat in focus op ‘wie ben ik’ en ‘wat zijn mijn talenten’.

  Meer over Ik kan niet meer terug!
 • Wat doe jij als het niet meer gaat? Hopelijk niet dit!

  Je kent het vast wel. Je bent verantwoordelijk voor een team, maar het gaat niet zoals je wilt. Er is gedoe, niets lijkt vanzelf te gaan en ondertussen stapelt het werk zich op.

  Meer over Wat doe jij als het niet meer gaat? Hopelijk niet dit!
 • Ik STOP!

  Na een burn-out op mijn 25e en zware depressie rond mijn 30e, besloot ik in 2018 om het definitief anders te doen. Ik besloot mij te laten scholen tot mindfulness trainer en werkgelukdeskundige, en mijn kennis en ervaring te gebruiken om young professionals de weg te wijzen naar een gelukkig en gezond leven.

  Meer over Ik STOP!