Overslaan en naar inhoud gaan

In mijn (werk)leven ben ik altijd druk geweest met persoonlijke ontwikkeling.

Alleen was ik eerst vooral bezig om ‘beter’ te worden, alsof ik nog niet goed genoeg was. Later veranderde dat in focus op ‘wie ben ik’ en ‘wat zijn mijn talenten’.

En dat geeft een wezenlijk verschil in focus én resultaat. Het eerste stelt het resultaat als doel, het ‘moet’ beter. Het tweede is meer gericht op wat er al is en het benutten hiervan, het resultaat is een gevolg ipv een doel.

Deze zoektocht heeft veel tijd en energie van gevraagd. Het heeft mooie momenten én dieptepunten opgeleverd.

Ik kwam erachter dat ik potentieel in een persoon of organisatie zie wat voor veel anderen nog niet zichtbaar is, en weet in welke richting dat ontwikkeld kan worden. Ik wil het maximale uit mensen en situaties halen en vind het gaaf om beweging te brengen in bestaande situaties.

Dat geeft mij energie en plezier! En dit talent wil ik volledig benutten.

En toch schiet het ook wel eens door mijn hoofd: “Nu ‘moet’ ik het waarmaken ook!” Ik kan mij niet meer verstoppen voor dat wat ik nu weet.

Daaruit is Volwaarde geboren, aan de slag met het potentieel van personen en organisaties. Want iedereen zit vol waarde. Jij, als facilitair leider. Maar ook iedere deelnemer van jouw team heeft een waardevol karakter.

Andere facilitair managers lezen ook

 • Wat doe jij als het niet meer gaat? Hopelijk niet dit!

  Je kent het vast wel. Je bent verantwoordelijk voor een team, maar het gaat niet zoals je wilt. Er is gedoe, niets lijkt vanzelf te gaan en ondertussen stapelt het werk zich op.

  Meer over Wat doe jij als het niet meer gaat? Hopelijk niet dit!
 • Ik STOP!

  Na een burn-out op mijn 25e en zware depressie rond mijn 30e, besloot ik in 2018 om het definitief anders te doen. Ik besloot mij te laten scholen tot mindfulness trainer en werkgelukdeskundige, en mijn kennis en ervaring te gebruiken om young professionals de weg te wijzen naar een gelukkig en gezond leven.

  Meer over Ik STOP!
 • Wat wij kunnen leren van een groep wolven?

  Een groep wolven vormt een eenheid, een zogenoemde roedel, en kent een strikte rangorde. Gewoon van nature. Iedere wolf heeft zijn eigen rol cq rang, gebaseerd op zijn eigenschappen en kenmerken. Dit wordt dus niet bepaald door kracht, maar door persoonlijkheid. En zo geldt het ook voor jou als leider, het team en de de manier waarop wij werken cq zouden ‘moeten’ werken.

  Meer over Wat wij kunnen leren van een groep wolven?