Overslaan en naar inhoud gaan

Je kent het vast wel. Je bent verantwoordelijk voor een team, maar het gaat niet zoals je wilt.

Er is gedoe, niets lijkt vanzelf te gaan en ondertussen stapelt het werk zich op.

Verantwoordelijk zijn voor een team kan een behoorlijke uitdaging zijn. Zeker als de samenwerking niet optimaal is, van werkplezier geen sprake is en de resultaten achter blijven.

Je wilt wel, maar het team niet. Tenminste zo lijkt het.

Jij wilt wel, maar het lukt niet.

Dat kan behoorlijk wat spanning en stress geven.

Ondertussen wil je niet opgeven. Het zal je lukken. Jij bent immers de leider.

We zijn vaak gewend om dan gewoon door te gaan, vaak tegen beter weten in. Maar hoe dan wel?

Op zo’n moment is het zinvol om minder met jezelf of de situatie bezig te zijn en even uit te zoomen. Helicopterview noemen we dat. Er even boven hangen, waardoor je in staat om te reflecteren en te nuanceren.

Soms is zelfs dit al een hele opgave, ik weet het! Ook ik zit er soms even ‘te ver’ in en laat mij daarom helpen door een coach.

Zie je het even niet meer, maar zie je wel dat het niet lukt? Je wilt het wel veranderen, maar weet niet hoe?

Als facilitair businesspartner help ik jou graag op weg!

Andere facilitair managers lezen ook

 • Ik kan niet meer terug!

  In mijn (werk)leven ben ik altijd druk geweest met persoonlijke ontwikkeling. Alleen was ik eerst vooral bezig om ‘beter’ te worden, alsof ik nog niet goed genoeg was. Later veranderde dat in focus op ‘wie ben ik’ en ‘wat zijn mijn talenten’.

  Meer over Ik kan niet meer terug!
 • Ik STOP!

  Na een burn-out op mijn 25e en zware depressie rond mijn 30e, besloot ik in 2018 om het definitief anders te doen. Ik besloot mij te laten scholen tot mindfulness trainer en werkgelukdeskundige, en mijn kennis en ervaring te gebruiken om young professionals de weg te wijzen naar een gelukkig en gezond leven.

  Meer over Ik STOP!
 • Wat wij kunnen leren van een groep wolven?

  Een groep wolven vormt een eenheid, een zogenoemde roedel, en kent een strikte rangorde. Gewoon van nature. Iedere wolf heeft zijn eigen rol cq rang, gebaseerd op zijn eigenschappen en kenmerken. Dit wordt dus niet bepaald door kracht, maar door persoonlijkheid. En zo geldt het ook voor jou als leider, het team en de de manier waarop wij werken cq zouden ‘moeten’ werken.

  Meer over Wat wij kunnen leren van een groep wolven?