Overslaan en naar inhoud gaan

Volwaarde zet 100% in op teamgeest.

Vanuit mijn kennis en ervaring weet ik als geen ander wat jou dagelijks bezighoudt: de organisatiedruk is hoog en jouw team kent uitdagende doelstellingen. Het is aan jou om de grip op het team en de resultaten te bewaken. Hoe dan? Volwaarde helpt jouw team verder vooruit. Er is meer dan harde, resultaatgerichte factoren alleen. De zachte en menselijke kant verdient minstens zoveel aandacht. Op natuurlijke wijze scan ik de zere plek in jouw organisatie. Samen dichten we de kloof tussen jou, de facilitair leider, en het team, zodat iedereen zich 100% volwaardig kan bewegen. Volwaarde verstaat ‘de kunst van veranderen’ als geen ander.

Neem contact op

Iedereen zichzelf in een veilige werkomgeving.

Trainingen, heisessies en procesbeschrijvingen. Facilitair leiders halen alles uit de kast om resultaat te boeken. Hierbij ligt de focus al snel op de zichtbare factoren, die makkelijk te beïnvloeden lijken. Ik sta klaar om jou en jouw team te helpen met het totaalplaatje en betrek daarbij juist ook de meer ongrijpbare factoren. Volwaarde creëert een werkomgeving, die volledig in dienst staat van organisatiedoelen én welzijn van mensen.

Je wilt draagvlak en betrokkenheid van jouw team. Maar waarom neemt niet iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid? Vaak ligt de kern van het probleem ‘onder water’. Volwaarde is jouw onafhankelijke reisleider en ziet snel waar het écht aan schort. Ik zie de unieke kracht in mensen en benut het onzichtbare potentieel van de organisatie. Samen krijgen wij het team weer in beweging. Terug naar werkplezier, goede relaties én … resultaat.

Jouw team in balans? Terug naar goede relaties én resultaat.

Volwaarde als visionaire gids naar succes.

Ik ben Wilfried Polman, jouw facilitair businesspartner. Vertrouwen uitstralen, bouwen aan veilige omgevingen en luisteren zonder oordelen zitten in mijn DNA verweven. Het is mijn missie om jouw facilitair team positief in beweging te krijgen. Met de focus op progressie én bakken aan positieve energie. Opdrachtgevers zien mij als inspiratiebron en leren hun persoonlijke eigenschappen (weer) optimaal in te zetten.

Iedereen is uniek, daar geloof ik heilig in. Dat zie je terug in karakter en motivaties. Jij als facilitair leider, maar ook jouw medewerkers, vormen een waardevolle kracht. Ik help jou graag op weg bij het vinden én laten zien van deze ‘volwaarden’. Werken vanuit je kracht, als leider én als team: daar is het mij om te doen.

Geen consultant, interim of coach > de unieke combinatie

Facilitymanagement kent voor mij geen geheimen meer. Al sinds 2006 ben ik werkzaam binnen dit mooie vakgebied. Coachen en managen lopen als een rode draad door mijn carrière. Volwaarde is de ultieme optelsom van wie ik ben en waar ik voor sta. Ik ben geen consultant, geen interim manager of teamcoach. Eerder een unieke combinatie van deze drie.

Verbonden- en betrokkenheid, maar ook onafhankelijkheid. Belangrijke kernwaarden die ik hoog in het vaandel heb staan bij alles wat ik doe. Waar ik vooral energie van krijg? Het maximale uit mensen halen en situaties in beweging krijgen. Ik ben maar wat graag de verbindende schakel, met een natuurlijke antenne voor leiderschap. Het is mijn kracht om te zien waar het écht aan schort en met oplossingen te komen. Ik verbind mensen en middelen met elkaar en werk samen aan mooie doelen.

Stichting Het Vergeten Kind.

Volwaarde kent een brede maatschappelijk betrokken basis. Iets waar ik veel waarde aan hecht. Daarom werk ik samen met stichting Het Vergeten Kind. Zij zet zich in voor kinderen in Nederland die opgroeien in een gezinnen met heftige problemen. Zodat deze kinderen zich gehoord en gezien voelen, zij op een veilige en stabiele plek wonen en zich positief kunnen ontwikkelen.

Een veilig thuis voor kind … én teamlid.

Niet alleen draag ik mijn steentje bij aan de ontwikkeling van duizenden kinderen in Nederland, die opgroeien met heftige problemen. Ik maak hiermee ook mijn persoonlijke cirkel rond. Het is namelijk mijn droom om sociaal veilige werkomgevingen te creëren, waarin leiders en teamleden helemaal zichzelf kunnen zijn. Een werkomgeving, volledig in dienst van organisatiedoelen én mensen. Om die reden past de missie van Het Vergeten Kind uitstekend bij Volwaarde. De basis om helemaal jezelf te kunnen zijn wordt grotendeels thuis gelegd.